Gastrik Tidak Lagi Menyerang Selepas Amalkan Suplemen Shaklee

Gastrik Tidak Lagi Menyerang Selepas Amalkan Suplemen Shaklee. Saya mula mengalami sakit gastrik pada tahun 2006 kerana tidak menjaga pemakanan, makan tidak tentu masa, sering tidur lewat dan sebagainya. Pendek kata gaya hidup yang kurang sihat.

 

Gastrik Tidak Lagi Menyerang Selepas Amalkan Suplemen Shaklee

Gastrik Tidak Lagi Menyerang Selepas Amalkan Suplemen Shaklee

 

Setiap kali gastrik menyerang, saya akan mengabaikan sakit pada bahagian atas abdomen itu walaupun sakit gastrik itu menyebabkan saya sukar untuk berdiri dan berjalan kerana bagi saya sakit gastrik itu hanyalah sakit yang biasa dan akan sembuh dengan sendirinya. Sekiranya tidak tahan dengan sakit, saya biasanya akan mengambil ubat seperti Antacid ataupun Gaviscon yang boleh dibeli di pasaraya ataupun farmasi. Dua benda itu telah menjadi benda wajib yang perlu ada dalam beg tangan saya.

 

Simptom dan Pencegahan Gastritis dan Ulser Peptik

 

Saya tidak pernah mendapatkan rawatan sehinggalah pada satu ketika sakit gastrik saya menjadi semakin serius. Saya mula merasa loya dan muntah-muntah, serta rasa nak pitam apabila diserang gastrik. Segala makanan yang masuk ke dalam perut akan dimuntahkan keluar termasuklah air dan ubatan. Saya menggigihkan diri ke klinik untuk berjumpa dengan doktor walaupun sangat lemah. Kesan ubat tahan muntah yang doktor bagi menyebabkan saya merasa pening dan loya sehingga beberapa hari lamanya.

 

Gastrik Tidak Lagi Menyerang Selepas Amalkan Suplemen Shaklee

 

Namun demikian, sejak mengamalkan ESP dan Ostematrix Shaklee, saya dah lupa bila kali terakhir saya diserang sakit gastrik. Pada asalnya, saya mengambil suplemen tersebut bukanlah untuk masalah gastrik, namun dalam mengatasi masalah lain, sacara tidak langsung ia membantu dalam masalah gastrik saya juga.

 

Bagaimana suplemen Shaklee membantu dalam mencegah masalah Gastrik?

 

Set Gastrik Shaklee

Set Gastrik Shaklee

 

ESP Soy Protein Isolate Powder

 

ESP Soy Protein Shaklee

 

Sumber soya yang tinggi nilai alkali untuk meneutralkan keasidan dalam perut atau duodenum. Asid amino dalam ESP membantu dalam membina semula sel-sel dan tisu perut. Selain itu, ESP juga adalah minuman yang mengenyangkan, adalah sangat sesuai untuk meeka yang mengalami sakit gastrik. Saya sendiri mengambil ESP setiap pagi, gastrik tidak lagi menyerang 🙂

 
Peppermint Ginger Plus

 

Peppermint Ginger Plus

Peppermint Ginger Plus

 

Melegakan ketidak selesaan pada perut dan membantu dalam membuang angin dan sendawa. Selain itu, juga boleh dilarutkan untuk dibancuh dan diminum. Kalau malas nak hancurkan halia untuk dibuat minuman, bolehlah mencuba peppermint Ginger Plus 🙂

 
Ostematrix 

 

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee

 

Pesakit gastrik biasanya disarankan oleh doktor untuk mengambil susu. Sekiranya tidak suka minum susu maka bolehlah mengambil Ostematrik Shaklee, satu tablet Ostematrik adalah bersamaan dengan satu gelas susu berkalsium tinggi.

Kebaikan Ostematrix Shaklee

 

Walau suplemen Shaklee membantu dalam mencegah sakit gastrik daripada menyerang dan melegakan sakit gastrik apabila gastrik menyerang, namun demikian sekiranya sakit gastrik menyerang, jumpalah doktor agar kondisi gastrik tidak menjadi semakin serius. Di samping mengambil suplemen Shaklee, ubat daripada doktor pun tidak boleh diabaikan.

Perbezaan Ubat dengan Suplemen

 

Antara testimoni-testimoni sakit Gastrik hilang selepas amalkan Shaklee:

 

 

 

 

 

Claire Chin (ID 1229721)

Call/Whatsapp: 0178200204

FB Page: @MyShakleeJourney

FB: Claire Chin

Pengedar Shaklee Bintulu (COD), Sabah, Sarawak dan seluruh Malaysia (Pos Laju)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *