Rawatan dan Pencegahan Alzheimer dengan Resveratrol

Rawatan dan Pencegahan Alzheimer dengan Resveratrol. Penyakit Alzheimer adalah keadaan di mana seseorang itu mengalami kesusutan daya ingatan, penurunan dari segi kemampuan untuk berfikir dan bertutur dan perubahan tingkah laku akibat kemerosotan fungsi otak sama ada secara drastik ataupun secara perlahan-lahan.

 

Rawatan dan Pencegahan Alzheimer dengan Resveratrol

Rawatan dan Pencegahan Alzheimer dengan Resveratrol

 

Ketahui 8 simptom dan tanda awal penyakit Alzheimer

 

Bagaimana Penyakit Alzheimer boleh berlaku?

 

Para saintis percaya yang penyakit Alzheimer adalah disebabkan oleh kombinasi antara genetik, gaya hidup dan persekitaran yang memberi kesan ke atas otak manusia. Otak pesakit Alzheimer mempunyai kurang sel-sel sihat yang berhubung berbanding dengan otak manusia yang sihat. Apabila semakin banyak sel-sel otak yang mati, otak menjadi semakin mengecut.

 

Tisu otak pesakit Alzheimer biasanya mengalami penggumpalan protein yang dikenali sebagai beta-amyloid dan neurofibrillary yang bersimpul yang merosakkan sel-sel otak dengan mengganggu komunikasi dan penghantaran nutrisi antara sel-sel otak.

 

Sel-sel otak normal VS sel-sel otak Alzheimer

Sel-sel otak normal VS sel-sel otak Alzheimer

 

Rawatan dan Pencegahan Alzheimer dengan Resveratrol

 

Bagaimana Resveratrol Dapat Membantu Pesakit Alzheimer?

 

Pada tahun 2015, satu kajian ke atas pesakit Alzehimer dijalankan yang diketuai oleh Dr. R. Scott Turner. Sekumpulan pesakit Alzheimer diberikan dos resveratrol setiap hari (bersamaan dengan 1000 botol wain merah) dan mendapati rawatan resveratrol dalam jangka masa panjang mampu menghentikan atau memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer yang belum mencapai tahap serius.

 

“These new findings are exciting because they increase our understanding of how resveratrol may be clinically beneficial to individuals with Alzheimer’s disease. In particular, they point to the important role of inflammation in the disease and the potent anti-inflammatory effects of resveratrol.”

Dr. Scott Turner

Sumber:  More evidence resveratrol may fight Alzheimer’s

 

Shaklee Vivix

Shaklee Vivix mengandungi resvertrol

Shaklee Vivix mengandungi resvertrol

Shaklee Vivix mengandungi polifenol dan 10x ganda resveratrol berbanding resveratrol biasa. Vivix adalah berbeza dengan vitamin antioksidan lain kerana ia mampu memberi kesan sehingga ke peringkat sel.

 

Shaklee Vivix berfungsi untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. Dengan mengamalkan Shaklee Vivix dapat mengurangkan keradangan pada otak pesakit Alzheimer yang disebabkan oleh penggumpalan protein beta-Amyloid dan seterusnya meningkatkan fungsi otak.

 

 

Bagaimana Shaklee Vivix bertindak ke atas sel tubuh manusia?

 

Cell Defense: Mempetahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit

Cell Energy: Memberi tenaga kepada sel yang lemah

Cell Repair: Membaiki sel yang rosak

Cell Performance: Meningkatkan prestasi sel

 

 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:

 

Claire Chin (ID 1229721)

Whatsapp/Call: 0178200204

FB Page: @MyShakleeJourney

FB: Claire Chin

Pengedar Shaklee Bintulu (COD), Sarawak, Sabah dan seluruh Malaysia (GDex)

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *